Wednesday, September 14, 2016

Osale aasta looma luulevõistlusel!


 Eesti Loodusmuuseum, MTÜ Aasta Loom ja Looduskalender.ee kutsuvad koolilapsi osalema aasta looma teemalisel luulevõistlusel. Mägra teemalist loomingut on esitama oodatud kõik huvilised algklassidest gümnaasiumi lõpetajateni. Parimaid kirjutajaid premeeritakse auhinnaretkega.

„Luulevõistluse eesmärgiks on heita aasta loomale, mägrale, ka veidi teistsugune, ilukirjanduslikum, pilk,“ räägib ettevõtmise tagamaadest aasta looma toimkonna liige Helen Arusoo. „Mägrast on sel aastal küll palju juttu olnud, toimub ka fotovõistlus ning väga populaarseks on kujunenud mägrakaamera, kuid luulevõistlusega proovime mägra igapäevaelu ja tema olemuse kirjeldamisele anda teistsuguse näo. Oleks ju huvitav lugeda näiteks regivärsilist luuletust mäkrade elust, haikut mägralinnast, mõistatust mägra jälgedest või hoopis oodi mõnele kaunile metsas kohatud isendile,“ räägib võimaluste rohkusest Arusoo.

Konkursile võib saata kirjatükke nii erinevates luulevormides kui ka lühijutustustena. „Põhirõhk on läbi loomingulise lähenemise tekitada huvi mägra ja looduse vastu laiemalt,“ ütleb Helen Arusoo.

Kõikidest saabunud töödest valib võistluse korraldusmeeskond välja parimad, mille autoreid premeeritakse mägraretkega Eesti suuremate ja uhkemate mägralinnakute juurde. Looduskalender.ee meeskonna lemmikud kirjatükid avaldatakse Looduskalender.ee portaalis ning Eesti Loodusmuuseumi kollektiivi lemmikud leiavad tee Loodusmuuseumi kodulehele ning sotsiaalmeedia kanalitesse.

Võistlusel osalemiseks saada oma eesti või vene keelne maksimaalselt 1000 tähemärgi pikkune luuletus või lühijutt märksõnaga „Luulevõistlus“ hiljemalt 9. oktoobriks 2016 aadressilemuuseum@loodusmuuseum.ee. Võitjad selguvad 16. oktoobriks ning nendega võetakse ühendust. Parimate tööde autoreid ootab retk Eesti suurimate ja ilusamate mägralinnakute juurde juba oktoobri lõpus.

Tutvu inspiratsiooni kogumiseks mägra aasta koduleheküljega ning heida pilk ka mägrakaamerale!

Võistlust korraldavad MTÜ Aasta Loom, Eesti Loodusmuuseum ja Looduskalender.ee.

Lisainfo: Helen Arusoo, aasta looma toimkonna liige, e-post: toimkond@aastaloom.ee


Teate edastas:
Kätlyn Metsmaa
kommunikatsioonijuht
Eesti Loodusmuuseum

No comments:

Post a Comment